torsdag 8 september 2011

Dag 30

Har testat ett nytt recept på köttfärslimpa idag. Det blev riktigt gott. Här kommer receptet för dom som vill pröva:


Lisens köttfärslimpa med blandsvamp

400 g gris- och nötfärs
200 g förvälld blandsvamp, jag använde konservsvamp
2 lökar
2 ägg
1 msk linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 dl smaksatt Créme Bonjour, jag använde peppar
1/2 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
svartpeppar
10-15 gröna oliver
200 g riven ost

Gör såhär:
  • stek lök och svamp
  • blanda de övriga ingredienserna, förutom oliverna. Spara hälften av osten.
  • häll i hälften av den stekta löken och svampen och rör till en massa
  • sätt halva köttfärsblandningen i en smörad form
  • sätt resten av svamp och lökröran, osten och de hackade oliverna ovanpå färsen
  • täck över med den andra halvan av färsblandningen och forma till en "limpa"
  • stek i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.

Bryn löken och svampen


Blanda de övriga ingredienserna förutom oliverna och halva osten


Halva lök- och svampröran sätts på tillsammans med oliver och ost


Täck över med andra halvan köttfärs och forma till en limpa


Servera med sallad och halloumi


Frukost (3)
Nötbröd
Kaffe med mjölk

Lunch (3)
2 bitar köttfärslimppa
halloumi
sallad

Middag: -

Kvällsbit (2)
Kaffe med mjölk

Totala mängden kolhydrater: 8


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar