måndag 5 september 2011

Dag 26

Har bakat mera av Camillas valnötsbröd. Det är så otroligt gott och enkelt att göra. Till lunch åt jag av biffarna jag gjorde igår.

Har tittat runt lite på nätet efter nya recept. Om någon har något gott på lager lämna gärna en länk eller hela receptet. Skulle gärna testa på någon riktigt god soppa till exempel.

Frukost: -

Lunch (3)
Färsbiffar med bacon och feta

Middag (4,5)
Camillas valnötsbröd
Kaffe med mjölk

Totala mängden kolhydrater: 7,5

2 kommentarer:

  1. Har du sett mitt laxsoppsrecept? http://fiskensvea.blogspot.com/2011/04/laxsoppa.html Det var faktiskt riktigt gott. Jag har flera andra sopprecept också, och nu har jag listat den på receptfliken! =)

    SvaraRadera
  2. Hejsan!
    Din lillasysters kompis från Sverige här!
    Jag äter också enligt LCHF och har ett toppenrecept på köttfärssoppa som jag rekommenderar. Det blir mycket så du får matlådor =)

    Köttfärssoppa med fetaostkräm 4 portioner

    500-600 gr nötfärs/lammfärs/blandfärs
    2 msk smör
    1 zucchini
    1 gul paprika
    1 röd paprika
    4 msk tomatpuré
    1 msk paprikapulver
    1 tsk spiskummin (skippade jag!)
    1 tsk chilipulver
    2 vitlöksklyftor
    2 burkar krossade tomater
    salt & peppar

    Fetaostkräm

    150 gr fetaost (smulas!)
    2 dl creme fraiche
    1 citron
    salt & peppar

    Gör så här:

    1. Fräs färsen i smör. Skär zucchini och paprika i biter och låt fräsa med.
    2. Blanda ner tomatpuré, kryddor, riven eller pressad vitlök och krossade tomater. Låt puttra i ca 10 minuter.
    3. Späd med vatten till önskad konsistens och smaka av med salt & peppar.
    4. Blanda fetaost och creme fraiche. Riv skalet av citronen och blanda ner. Smaka av med salt & peppar.

    Jag gjorde inte soppan så lös, utan den fick bli mer matig. Grönsaker kan man ändra efter årstider, tillgång och smak.
    Fetaostkrämen klickar du i soppan och njuter av måltiden =)

    SvaraRadera