Lisens köttfärslimpa med blandsvamp
400 g gris- och nötfärs
200 g förvälld blandsvamp, jag använde konservsvamp
2 lökar
2 ägg
1 msk linfrön
1 msk fiberhusk
1/2 dl smaksatt Créme Bonjour, jag använde peppar
1/2 dl vispgrädde
salt
vitpeppar
svartpeppar
10-15 gröna oliver
200 g riven ost
Gör såhär:
- stek lök och svamp
- blanda de övriga ingredienserna, förutom oliverna. Spara hälften av osten.
- häll i hälften av den stekta löken och svampen och rör till en massa
- sätt halva köttfärsblandningen i en smörad form
- sätt resten av svamp och lökröran, osten och de hackade oliverna ovanpå färsen
- täck över med den andra halvan av färsblandningen och forma till en "limpa"
- stek i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Bryn löken och svampen
Blanda de övriga ingredienserna förutom oliverna och halva osten
Halva lök- och svampröran sätts på tillsammans med oliver och ost
Täck över med andra halvan köttfärs och forma till en limpa
Servera med sallad och halloumi
Frukost (3)
Nötbröd
Kaffe med mjölk
Lunch (3)
2 bitar köttfärslimppa
halloumi
sallad
Middag: -
Kvällsbit (2)
Kaffe med mjölk
Totala mängden kolhydrater: 8
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar